איך לבחור קבלן תמ"א 38

רוצים לדעת כיצד לבחור קבלן תמ"א 38? במאמר זה סיכמנו לכם במספר נקודות את הדברים החשובים בזמן בחירת קבלן. חשוב להדגיש כי הגוף אשר איתו אתם תחתמו את החוזה הינו חברה יזמית ולא קבלן. ההבדל בין חברה יזמית לקבלן הוא שהיזם דואג לכל תהליך הרישוי, המימון, הפיקוח והשיווק ואילו הקבלן מועסק אצל היזם כקבלן ביצוע אשר אחראי אך ורק על ביצוע בפועל של הבניה בפרויקט. בעבר הרחוק הקבלנים והיזמים היו אותו גוף, אך במשך הזמן השתכללו השיטות לניהול הפרויקט והתפקידים התחלקו ל-2. היתרון בכך הוא שכל גוף מתמקצע בתחום שלו ואין דאגה לתת פרנסה שוטפת לכלל הפועלים הקבועים דבר שקבע בעבר את קצב התקדמות העבודה. לצורך המאמר בלבד נתייחס לקבלן וליזם כגוף אחד.

קבלת המלצות מקבלן תמ"א 38

זו לא בושה לבקש מהקבלן המלצות מוועדי בניינים אשר בהם ביצע היזם/קבלן עבודות חיזוק מבנה הבניין במסגרת של תמ"א 38 משום שהחובה שלכם לדאוג לבניין שלכם ולקחת את הקבלן הכי מקצועי שיש כדי שתקבלו כמובן עבודה מקצועית שתוכל לעזור לכם לשדרג את בניינכם הן בהעלאת שווי הנכס והן בשיפור איכות החיים. חשוב לבדוק שהעבודות המקצועיות יהיו מבוצעות בקבלן שמומחה בתחום תמ"א 38 בלבד משום שישנם היום קבלנים שלא בהכרח מומחים בתוכנית המתאר הארצית 38 כך שלעיתים הפרויקטים נתקלים בקשיים רבים.

ניתן גם לקבל המלצות מהדיירים שלהם הקבלן חיזק את הבניין במסגרת של אותה תמ"א 38 רמת גן עדיף כמובן שהפרויקט בוצע ברמת גן, ההמלצות שאתם תקבלו יכולות לגרום לכם להסיק מכך אם הקבלן הוא איש מקצוע אמיתי ובנוסף גם על אמינותו ויחסי האנוש שלו. לעיתים אנו עדים לקבלנים בעלי יחסי אנוש מעולים אשר נתקלים בקשיים בשכנוע הדיירים ביתרונות לביצוע תוכנית המתאר הארצית 38.

כמה פרויקטים הקבלן ביצע

חשוב מאוד לדעת מהו מספר הפרויקטים בתחום תמ"א 38 הקבלן ביצע וזאת על מנת לראות כמה ניסיון יש לקבלן לבצע חיזוק מבנים במסגרת תוכנית מתאר ארצית 38, באם אין לקבלן מספיק ניסיון הדבר יכול לגרום לכם לבעיות בהמשך המעבר לחיזוק המבנה או לחילופין מפאת חוסר ניסיון לעיקוב משמעותי של הפרויקט, לכן חשוב מאוד לדעת כמה מבנים הקבלן חיזק במסגרת תמ"א 38 וזאת על מנת להסיק מכך את הניסיון של הקבלן על מנת שיוכל לספק לכם את העבודה הטובה ביותר לבניין.

יכולת פיננסית כיום נורא קשה לקבל ליווי בנקאי לפרויקט תמ"א 38 וברוב המקרים העלות הגבוהה של הליווי לא כלכלית לפרויקט מסוג זה, לכן על היזם לממן את רוב הפרויקט מכיסו הפרטי. בגלל חסמי הכניסה הנמוכים לענף, רבות מהחברות אינן בעלות יכולת פיננסית לביצוע פרויקטים מסוג זה ולכן ניתן לראות כי כבר כיום ישנם מספר פרויקטים אשר תקועים מסיבות של חוסר מימון.

מומלץ לבדוק את היכולות הפיננסיות של היזם, הדרך הפשוטה ביותר היא לבקש את רשותו של היזם לדבר עם הבנק שלו ולשאול את הבנק האם אותו יזם מסוגל לממן פרויקט בסדר גודל כזה, ניתן גם לעשות תחקיר מסוים על מצבו הפיננסי של היזם.