כיצד להיערך לרעידת אדמה באמצעות תוכנית תמ"א 38?

מידי פעם מתרחשות במדינת ישראל רעידות אדמה קטנות וכמעט לא מורגשות בעוצמה של 3 או 4 בסולם ריכטר, אלו הן רעידות אדמה אשר אינן גורמות לכול נזק אך בהחלט עלולות לנבא את הבאות.

רעידת אדמה חזקה עלולה להתרחש כול יום בארץ וישנם אלפי מבנים ובניינים אשר אינם עומדים בתקן בפני רעידות אדמה, תקן זה הוא משנת 1980. ממשלת ישראל החליטה להירתם לעניין זה עקב החששות מאובדן עצום של חיי אדם ולשם כך חוקק בשנת 2005 חוק תמ"א 38. תוכנית תמ"א 38 נועדה לעודד הן יזמים והן דיירים המתגוררים במבנים אשר עלולים לקרוס במקרה של רעידת אדמה, לחזק את בתיהם כנגד רעידות אדמה ע"י תמ"א 38.
תוכנית תמ"א 38 כאמצעי מניעה:

לא כדאי לטמון את הראש בחול ויש להיערך בהקדם לכול רעידת אדמה העלולה לפקוד את הארץ. באמצעות תמ"א 38 לדיירים, ניתן לחזק את הבניין ואת יסודותיו , ואחד הבונוסים הכלולים בתוך התוכנית הוא שדרוג הבית , כך שבסופו של דבר הדיירים יזכו לא רק לבניין חזק ועמיד יותר, אלא לדירה גדולה יותר ולבניין יפה יותר

תוכנית תמ"א 38 היא תוכנית אשר מקלה על המדינה, שכן עלות חיזוק כלל המבנים אשר הוקמו לפני שנת 1980 על ידי הממשלה עלולה להסתכם בסכומים אסטרונומיים, אך באמצעות התוכנית ישנה הזדמנות הן ליזמים והן לדיירים ליהנות בסופו של דבר מאינטרסים משותפים. היזם ישפץ ויחזק את הבניין, ואילו הדיירים בתמורה, יעניקו לו את זכויות הבנייה שלהם, הוא יבנה יחידות דיור נוספות על גג הבניין ויוכל למכור אותן, תוך כדי מעשה, יעלה גם ערכן של הדירות הקיימות בשיעור ניכר ומשמעותי.

תוכנית תמ"א 38 והסכמת הדיירים:

כיום, שלא כמו בעבר, ע"מ לבצע את תוכנית תמ"א 38 אין צורך להסכמת כלל הדיירים ליישום התוכנית, אלא נדרש רוב של 66% בלבד מהדיירים. מלאכת שכנוע הדיירים אמונה בידי וועדי הבתים, ורצוי שאלה, ידגישו בפני הדיירים את עיקרי ההיערכות לתוכנית, השלכותיה ואת יתרונותיה הרבים.