בפרויקטי תמ"א 38 או תמ"א 38 תיקון 2 שהוא סוג של פינוי בינוי, לא כל הדיירים חפצים בשיפוץ הבניין וישנם דיירים שהם נגד חיזוק מבנה הבניין ולמעשה גורמים לסרבול ואיטיות של הפרויקט ולנזקים גם לדיירים האחרים וגם לקבלנים שלעיתים כבר עבדו על אותו תמ"א 38 או פרויקט פינוי בינוי. אי לכך לעיתים החוק מתערב כאשר טוען שישנם מצבים בהם הדייר כן יכול לסרב ויהיו שינויים בבניה או היא תבוטל בכלל, אך ישנם מצבים בו הדייר איננו יכול לסרב והחוק כופה עליו את עבודות התמ"א 38 בבניין.
התנגדויות דיירים במסגרת תמ"א 38
ברוב המקרים כאשר מדובר על בניין משותף עשיית שינויים בו מעורר מחלוקות רבות בין דיירי הבניין מה שלעיתים יכול להאט את קצב פרויקט התמ"א 38 או פינוי ובינוי במסגרת תמ"א 38 ככה שהנזקים יכולים להיות גדולים גם לדיירי הבניין וגם לקבלן שצריך לבצע את הפרויקט, הבעיות יכולות להיות היכן להקים ממ"ד בכל דירה או לא ולחילופין בעיות שקשורות בתכנון שאר התוספות בבניין כמו מעלית, לובי, מרפסות שיכולות אולי לעורר מחלוקות רבות בין הדיירים שבבניין לגבי אותה תוכנית
תמ"א 38 יכולה להיות תקועה למשך זמן רב בגלל דיירים סרבנים.
כאשר מדובר על התנגדות דייר אחד ולא מספר דיירים הדבר לעיתים יכול להיות קל יותר משום שהדיירים האחרים יכולים לטעון שהדייר מעקב את אותה וגורם נזק לשאר הדיירים, ולעיתיים אפילו הדיירים יכולים לתבוע את הדייר לדין על כך שאינו מאפשר לאותה תוכנית להיכנס לפעולה. לכן דיירים רבים גם נמנעים מכך. מה שהכי חשוב לציין זה שהרבה פעמים דייר סרבן תמ"א 38 לא יודע מה טוב עבורו ולאחר שהוא רואה את התוצר קרי הבניין החדש לאחר החיזוק והשיפוץ הוא מבין את היתרון הגדול שיש לכך. בהרבה פרויקטים של תמ"א 38 רמת גן הדיירים הסרבנים לאחר שהבינו את מהות השדרוג הפסיקו להתנגד.
התמודדות מול דייר סרבן תמ"א 38
התמודדות מול דייר סרבן יכולה להיות מתישה אך לעיתים במקרים שרוב הבניין מסכים לקחת קבלן תמ"א 38 על מנת שיחזק את מבנה הבניין קל יותר לשכנע את הדייר הסרבן מכיוון שהוא מבין שערך הדירה שלו יגדל בהרבה יותר עקב השיינוים הצפויים בדירתו כמו תוספות בניה, הוספת מעלית, שיפוץ הבניין וכ"ד.
לעיתים דיירים סרבנים יכולים להאט את קצב פרויקט פינוי ובינוי במסגרת תמ"א 38, אך צריך להבין שגם החוק מגביל דיירים ולעיתים מחייב את הסרבנים או ממנה משרד עורכי דין אשר חותם בשמם על החוזה של תמ"א 38 לחיזוק בניין